ארנב ראש אריה הוא אחד מן הגזעים החדשים יותר מבין ארנבים מבויתים אשר קיימים ברחבי העולם. למעשה, הגזע של ארנבי ראש אריה הינו כל כך חדש, עד שהוא עוד לא אושר בצורה רשמית על ידי הארגון האמריקאי של מגדלי הארנבים.
שמו של ארנב ראש אריה ניתן לו הודות לפרווה הצמרירית אשר מעטרת את פניו, אשר משווה לו את המראה של אריה.
בנוסף על כך, ארנבים אלו מאופיינים בראש יחסית מעוגל וקטן ובגוף קטן באופן כללי.
המשקל הממוצע של ארנב ראש אריה נע בטווח שבין קילוגרם לשלושה קילוגרם.
ארץ המוצא של ארנב מסוג זה היא בלגיה, ויש אשר טוענים כי הוא גזע של ארנב אשר פותח בידי מגדלי ארנבים אשר ניסו לפתח גזע של ארנב ננסי בעל פרווה ארוכה. הם ניסו להשיג את התוצאה המבוקשת שלהם על ידי שילוב בין ארנב מגזע שועל שוויצרי לבין ארנב ננסי בלגי.
ארנב ראש אריה הוא גזע אשר לאורך השנים שלאחר פיתוחו הלך ונעשה יותר ויותר פופולארי לעומת ארנב ננסי בעל פרווה ארוכה, לכן המגדלים המשיכו לטפח את תכונותיו עד שנוצר אותו ארנב ראש אריה כפי שאנו מכירים אותו כיום.
כיצד לטפל ברעמה של ארנבי ראש אריה?
מלאכת הגידול של ארנבי ראש אריה היא כזו אשר תדרוש מכם מעט יותר השקעה של זמן ואנרגיה, והסיבה
העיקרית לכך היא כמובן הפרווה הארוכה, הסבוכה והמפוארת שלהם. לכן, אם אתם יודעים מראש כי אין לכם את המשאבים המתאימים לכך – זמן, אנרגיה והרבה סבלנות – עשו לעצמכם ולארנבים טובה ותבחרו בגזע ארנב אשר
יצריך מכם פחות השקעה.
אשל עזר מסביר על הדרך הנכונה לטפל בצורה נכונה בפרווה של ארנב ראש אריה. אתם תזדקקו למברשת מיוחדת לפאות, למברשת סליקר ומברשת מיוחדת להוצאת שאריות של שיער שנשר. בעזרת מברשת הסליקר, אתם תוכלו
להבריש את הפרווה התחתונה שלהם, אולם אם אתם מגדלים ארנב אשר מסתובב מחוץ לבית, מוטב שתעשו זאת בזהירות רבה. הסיבה לכך היא שאם תברישו את הפרווה שלו בצורה חזקה מדי, אתם עשויים לתלוש אותה ממנו.
כאשר מברישים את הפרווה, מומלץ להצטייד מבעוד מועד בכמות נדיבה של סבלנות ואורח רוח, אבל אל דאגה, זה ללא
כל צל של ספק ישתלם לכם בעתיד. מפני שעל ידי כך שאתם מברישים את הפרווה של הארנב שלכם, אתם מונעים ממנו את הצורך לטפל בה בעצמו וחוסכים לו את הסכנה של בליעת כדורי פרווה והיחנקות.
כאשר הארנב בן חודשיים עד ארבעה חודשים, מומלץ בחום להגביר במידה ניכרת את התדירות אשר בה אתם
מברישים את פרוותו, מפני שבתקופה זו בחייהם הם משירים את פרוות הינקות שלהם.
הכתבה מאת המומחה אשל עזר.