דגי גופי (Poecilia reticulata) מגיעים במקורם מטרינידד ומשתייכים למשפחת הגמבוזיים.
ניתן לזהות את דגי הגופי על פי גודלם הקטן וסנפירים ארוכים יחסית המופיעים בצבעים מרהיבים אצל הזכרים.
גודלן של הנקבות אינו עולה על חמישה סנטימטרים ואילו גודלם של הזכרים אינו גדול יותר מארבעה וחצי סנטימטרים.
צבע גופן של נקבות הגופי במרבית המקרים הוא אפור ולעומתן הזכרים מופיעים בצבעים מרהיבים ומגוונים.
בטבע דגים אלו חיים באגמים או בנחלים בהם עוצמת זרימת המים נמוכה יחסית וניתן למצוא אותם בעיקר צפונית לנהר האמזונס הגדול בדרום אמריקה.
בארץ, ניתן למצוא דגי גופי בסמיכות למקווי מים מתוקים לאחר שהובאו לארץ כדגי נוי במקור והגיעו לטבע.
גידול דג גופי באקווריום
ניתן לגדל דג גופי באקווריום ביתי בנפח של לפחות עשרים עד עשרים וחמישה ליטרים של מים כאשר טמפרטורת המים נעה סביב עשרים ושש מעלות.
מומלץ לשלב צמחיה באקווריום על מנת לאפשר לדגי הגופי להרגיש בנוח ועל ידי כך לעודד רביה שלהם. הגופים ניזונים גם ממזון צמחי המבוסס על אצות וגם על מזון בשרי.
דגי גופי מתרבים בקלות ומומלץ לשלב כשלוש נקבות ושני זכרים על מנת להבטיח התרבות. הזכר מפרה את הנקבה ולאחר שהביצים בקעו בתוך גופה היא משריצה את הדגיגים למימי האקווריום.
כאשר גוף הנקבה מתנפח באופן ניכר ומופיע סימן שחור סמוך לפי הטבעת שלה מומלץ להעביר את נקבת הגופי לתא השרצה על מנת למנוע מצב בו היא תטרוף את הדגיגים שתשריץ. לאחר ההשרצה גופה יחזור לממדיו הרגילים וניתן יהיה להחזירה לאקווריום הרגיל.
את דגיגי הגופי מומלץ להאכיל רק מגיל יומיים ולהמשיך לגדלם בתא ההשרצה.
גופיים נחשבים לדגים עמידים ועלותם זולה יחסית אך הם פגיעים למחלות דגי נוי בדומה לכל דגי הנוי האחרים.
בנוסף לכל המחלות הנפוצות, בדגי הגופי יכולה לפגוע גם מחלת הגופים. במחלה זו בתחילת דרכה דג הגופי נושם מהר מאד ומתקשה לשחות ונח על צמחים שונים באקווריום.
בשלבים מתקדמים יותר הגופי מפסיק לאכול ונח על הקרקעית עד למותו. לרוב לא ניתן להציל את דג הגופי שנדבק במחלה זו ומומלץ לגאול אותו מייסוריו. במידה וכמה דגים נפגעו מאותה המחלקה באופן רציף באותו אקווריום מומלץ לשקול טיפול מקיף באקווריום כולו.