מחלות כלבים זה נושא שכל אדם שבוחר לגדל כלב צריך להתעניין בו. אין זה אומר שעכשיו אתם צריכים להתחיל במסלול לימודים מפרך ולהפוך לוטרינרים מקצועיים, אבל אם אתם מעוניינים להעניק לכלב שלכם את החיים הטובים ביותר שאתם יכולים להעניק לו, מוטב שתדעו קצת יותר מאשר מתי להוציא כלב לטיול ומתי צריך לתת לו אוכל ופינוקים. כי מה לעשות, קרוב לוודאי שמתישהו במהלך תקופת החיים של הכלב שלכם, יהיה על שניכם להתמודד עם מחלות כלבים כאלה או אחרות, לכן עדיף לעשות מאמץ קל ולרכוש מידע, ועל ידי כך להיות ערוכים בצורה יעילה ומסודרת למקרים בהם מחלות כלבים עלולות לפגוע – חס וחלילה – גם בכלב היקר לכם.
מהן מחלות נפוצות וכיצד למנוע אותן?
מחלות כלבים כיום הינן קטלניות הרבה פחות מבעבר, בעיקר הודות לחיסונים מונעים ולתרופות אשר פיתחו במהלך השנים. אם בעבר הרבה אנשים היו בוחרים באפשרות של הרדמת כלבים מפני שלא הייתה כל אפשרות אחרת להצלת הכלב, היום מחלות כלבים רבות ניתן למנוע בקלות רבה יחסית – ואם לא ניתן למנוע, אז בהחלט ניתן לטפל בהם באמצעים יעילים.
רשימה חלקית של מחלות נפוצות אצל הכלבים שלנו:
- כלבת – כלבת היא מחלה ויראלית אשר ניתן להידבק ממנה מבעלי חיים אחרים אשר נגועים בה. וירוס הכלבת תוקף את מערכת העצבים המרכזית של הכלב, והוא מתפשט באמצעות רוק. אם כלב חולה כלבת, הוא עלול להפגין שינויים קלים התנהגות, לסבול מחום והאטה ברפלקסים של העיניים. לאחר מכן הוא עלול להיות יותר תקיף ואלים, לנבוח ולהיות חסר מנוחה באופן כללי. השלב האחרון במחלה הוא חוסר קואורדינציה בתנועה. למרות שיש חיסון נגד כלבת – לבני אדם ולכלבים – כרגע אין תרופה למחלה, ואין ברירה אלא לבחור באפשרות של הרדמת כלבים.
- שעלת – יש המכנים אותה “שעלת המכלאות”, מפני שהיא בקטגוריה של מחלות לכלבים אשר שוהים יחדיו ללא תנאים בסיסיים, במקומות כמו מכלאות, בתי מחסה וחנויות חיות מחמד. המחלה גורמת לדלקת בסימפון ובגרון. כלב אשר נדבק בשעלת עשוי לסבול משיעול בדרגה קלה עד חמורה, מנזלת, כחמישה עד עשרה ימים לאחר ההידבקות במחלה. ניתן לטפל בשעלת באמצעות אנטיביוטיקה ומנוחה.
- פארוו – פארוו נחשבת בתור מחלת כלבים קטלנית ביותר, מפני שהיא תוקפת את הקרביים של הכל. בין התסמינים של פארוו ניתן למנות צואה מגואלת בדם, הקאות ודיכאון, וכל התסמינים אלה יכולים להופיע שעות ספורות בלבד לאחר שהכלב נדבק. כלב עלול למות לאחר מספר ימים בלבד. ניתן למנוע פארוו על ידי חיסון מראש.
מאמרים נוספים לקריאה: